Misyon ve Vizyon

Misyon:

Merkezin misyonu; yerel ve ulusal ekonomik kalkınmayı sağlayabilmek için kadınların toplumsal statülerini geliştirici ve kadın sorunlarına ilişkin farkındalık sağlayıcı faaliyetler gerçekleştirmek, kadın çalışmaları/sorunları ile ilgili olarak ders ve seminer verilmesini sağlayarak öğrencilerin bilinç düzeyini yükseltmek; ulusal ve uluslararası düzeyde, seminerler, konferanslar, kongreler vb. gibi bilimsel faaliyetler düzenlemektir. Bu bağlamda kadınların güçlenmesine ihtiyaç duyulan konularda ve kadın sorunları konularında çalışmalar yapan diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitemizin diğer ilgili birimleri ile ortak faaliyetler düzenleyerek, birlikte, sorunların giderilmesine ve mevcut durumun iyileştirilmesine yönelik ortak çalışmalarda bulunmak Merkezimiz için büyük önem arz etmektedir.

Vizyon:

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak planlanan ve gerçekleştirilecek olan faaliyetlerle, ilimizdeki, bölgemizdeki ve ülkemizdeki kadın sorunlarının çözümüne katkı sağlamak adına örnek olmak, kadın araştırmaları anlamında bilgi birikimi sağlanmasına yardımcı olmak ve kadın sorunları, kadının toplumsal statüsü, toplumsal cinsiyet konularında toplumda farkındalık yaratmak merkezin temel hedefidir.