06/06/2024 10:48:55 - 24/06/2024 10:48:55 - 248 Okunma

Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen Toplumsal Cinsiyet Konferanslarının 6.’sı “Felsefe ve Kadın” başlığında, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Çiğdem Yazıcı’nın değerli katılımlarıyla Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Gamze Keskin Yurdakurban’ın moderatörlüğünde 3 Haziran 2024 Pazartesi günü İİBF 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Merkez müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sibel Tokatlıoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı, enteraktif söyleşi şeklinde gerçekleşen etkinlikte, felsefe alanında kadının ayrıca işaret edilmesine duyulan gereğin felsefedeki yaşam ve düşünce ayrımından kaynaklandığı; kadının yaşamla ve doğumla ilişkilendirilmesi ile toplumdaki dezavantajlı konumundan beslendiği anlatıldı. Simone de Beauvoir’ın İkinci Cinsiyet eserinin felsefede kadının nesneden özneye geçişinde oynadığı role değinilerek kadının kamusal alanda bir özne olmasının beden-zihin, doğa-akıl, kadın-erkek dikotomilerini aşmadaki potansiyelinden bahsedildi. Feminizmin metodolojisinde eleştiriyi barındırdığı için güçlü kalmaya devam ettiğinin altının çizildiği etkinlik, soru cevap etabının ardından Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden Prof. Dr. Eylem Özkaya Lasalle’ın Prof. Dr. Çiğdem Yazıcı’ya ve Felsefe Bölümünden Prof. Dr. Can Karaböcek’in Doç. Dr. Gamze Keskin Yurdakurban’a teşekkür belgelerini takdim etmesiyle son buldu.

Kırklareli Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Toplumsal Cinsiyet Konferansları KLU