06/06/2024 18:06:38 - 06/06/2024 18:06:38 - 120 Okunma

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKSAM) tarafından Diyarbakır’da düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına Orta Çağ’dan Günümüze Kadın ve Toplum Çalıştayı”na, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Doç. Dr. Pınar KAYA TAN, “Abbâsîlerde Kadınların İşgücüne Katkıları ve Sahip Oldukları Meslekler” ve Vize Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Çağlasın YALDIZ, “Kadına Yönelik Israrlı Takip Suçunun Şiddet Boyutunun Afiş Tasarımları Üzerinde Göstergebilim İncelemesi” başlıklı bildirileri ile katılım sağladılar. Çalıştay kapsamında; Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen ve DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman ile görüşmeler yapan akademisyenlerimiz, kadın ve aile ile ilgili konuları değerlendirerek, gelecekteki projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Kırklareli Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Toplumsal Cinsiyet Konferansları KLU