KAÇUAM
Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Faaliyet Takvimi

"kadina Yönelik Şiddetle Mücadele" Ve "erken Yaşta Evliliklerle Mücadele” Eğitimi

19/04/2024 14:31:46 - 19/04/2024 14:37:44 - 30 Okunma

17 Nisan 2024 Çarşamba günü Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi ile Kadına Yönelik Her Türlü Şiddeti Önlemek amacını gerçekleştirmeye yönelik olarak Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Vekili Psikolog Özge Kıran tarafından Kırklareli Üniversitesi akademik ve idari personeline yönelik "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" ve "Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele eğitimi verilmiştir.

Açılış konuşmasını Merkezimiz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sibel Tokatlıoğlu’nun yaptığı eğitime Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Aközcan Pehlivanoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Türkeş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Figen Dığın ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli katılmıştır.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimi kapsamında şiddet türleri; şiddetin yaygınlığı; şiddetin psikolojik temellerine ilişkin olarak şiddet döngüsü, şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri; ŞÖNİM ve Kadın Konukevi hizmetleri; 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve ilgili kanun kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalar; Teknik Yöntemlerle Takip kapsamında Kırklareli’ndeki elektronik kelepçe verileri paylaşılmıştır.

Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele konusunda yasal mevzuat; erken yaşta evliliğin olası sonuçları; dünyada ve ülkemizde erken yaşta evliliğe ilişkin verilerin karşılaştırılması; 2022 ve 2023 yılı erken yaşta evlilik verileri paylaşılarak erken yaşta evliliklerin önlenmesine ilişkin vatandaş ve kamu personeli olarak sahip olunan yükümlülükler üzerine detaylı bilgilendirme yapılmıştır.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında farkındalığı arttırmaya yönelik olarak KADES uygulaması tanıtılmış; Kadına El KAL-KA-MAZ!” videosu izletilmiş, ilgili videonun derslikler koridorundaki ekrandan yayımlanması sağlanmış; şiddete maruz kalındığında vatandaş ve öğrenciler tarafından başvurulacak kamu kurum ve kuruluşları hakkında detaylı bilgi verilmiştir.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde topyekün mücadelenin önemi ve mevzuatın yanı sıra Kırklareli Üniversitesi akademik birimlerinin işbirliğinin ve akademik çalışmaların önemi üzerinde durulmuştur.

Eğitim, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Serpil Aközcan Pehlivanoğlu’nun ŞÖNİM Müdür Vekili Psikolog Sayın Özge Kıran’a teşekkür belgesini takdim etmesiyle son bulmuştur.

Kırklareli Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü KLU Toplumsal Cinsiyet Konferansları

Facebook Twitter Google Plus
3
5
4
2
6
1
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.