Duygu Düzenleme: Otomatik Pilotta Misin Yoksa Direksiyonda Misin?

21/12/2022 18:37:09 - 21/12/2022 18:48:14 - 125 Okunma

Merkezimizin organize ettiği “Duygu düzenleme: Otomatik pilotta mısın yoksa direksiyonda mısın?” başlıklı konferans, 20 Aralık 2022 Salı günü Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Sayın Elifcan CESUR tarafından Hasan Zan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konuşmasına limbik ve prefrontal sistemlerin işlevlerinden bahsederek başlayan CESUR, duygusal tepkilerin bilinç dışında otomatik pilot tarafından verildiğinin altını çizerek söz konusu bilinç dışı tepkilerin duygu düzenlemeyle nasıl bilinçli cevaba dönüştürülebileceğini anlattı. Direksiyonun kontrolünü sağlama yollarından bahseden CESUR, konferansın son bölümünde katılımcı öğretim elemanları, öğrenciler ve idari personele nefes egzersizleri yaptırarak ritmi düşürmenin faydaları ile ilgili farkındalık oluşmasını sağladı. Yüksek sayıda katılımcının keyif ve merakla dinlediği konferans, Merkez Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Sayın Adalet CANLI AKBAŞ’ın konuğumuza teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu.

Kırklareli Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Toplumsal Cinsiyet Konferansları KLU