Toplumsal Cinsiyet Konferanslari: "6284 Sayili Kadina Yönelik Şiddetin Önlenmesi Ve Ailenin Korunmasina Dair Kanunun Uygulanmasi"

30/11/2022 13:35:27 - 30/11/2022 13:35:50 - 149 Okunma

Merkezimizin organize ettiği Toplumsal Cinsiyet Konferansları’nın dördüncüsü, 25 Kasım 2022 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “6284 Sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Ailenin Korunmasına Dair Kanunun Uygulanması” başlığında Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Merkezimizin Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sayın Adalet CANLI AKBAŞ tarafından MS Teams üzerinden çevrimiçi gerçekleştirildi. Kadına yönelik şiddetin tanımıyla sunumuna başlayan CANLI AKBAŞ, 6284’ün öngördüğü koruyucu ve önleyici tedbirler ile söz konusu tedbirlerin uygulanma koşullarından bahsetti. Sunum sırasında yaşanmış olaylara dair örnekler veren CANLI AKBAŞ, katılımcı öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından yoğun ilgiyle dinlendi. Konferans, katılımcıların takdir ve teşekkürleriyle sona erdi.

Kırklareli Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi KLU 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

25 Kasım Etkinlikleri