KAÇUAM
Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Faaliyet Takvimi

Kirklareli Yahya Kemal Beyatli Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine “Kadina Yönelik Şiddeti Önleme Stratejisi: Kadinin Ekonomide Yeri” Konulu Seminer Düzenlendi

03/06/2022 13:05:20 - 04/06/2022 13:05:20 - 297 Okunma

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yeşim CAN, Kırklareli Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine  “Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Stratejisi: Kadının Ekonomide Yeri” adlı semineri gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Osman ÇOLAK’ın desteğiyle gerçekleştirilen seminerde, referans alınan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 21. yy’da Türkiye’de hala kadınların ekonomide yerinin olması gerektiğinden düşük olduğu, ekonomik gücü olan kadınların ise toplumsal cinsiyet eşitsizliği nedeniyle elde ettikleri gelirlerinin erkeklere kıyasla az ve istihdam şekilleri açısından yönetici konumunda olan kadın sayısının yeterli olmadığı konularına dikkat çekildi.

Öğr. Gör. Yeşim CAN, kadın istihdamının artırılmasının kadına yönelik şiddeti önlemede önemli bir strateji olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtirken, kız öğrencilere emek piyasasına giriş yapabilmeleri ve piyasada yerlerini koruyabilmeleri için eğitim düzeylerini yükseltmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Müdür ÇOLAK’ın teşekkür konuşması ve fotoğraf çekimi ile program sona erdi. 

KLU Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Kırklareli Üniversitesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Facebook Twitter Google Plus
1
2
3
4
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.