Toplumsal Cinsiyet Konferanslari: "yeni Medya Ve Kadin"

22/04/2022 04:21:19 - 29/04/2022 04:21:19 - 343 Okunma

Merkezimizin organize ettiği Toplumsal Cinsiyet Konferansları’nın ikincisi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim elemanı ve Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sayın Ezgi CANKURT’un katılımıyla “Yeni Medya ve Kadın” başlığında gerçekleştirildi. Üniversitemiz Hukuk Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Burçin AYDOĞDU'nun moderatörlüğünü üstlendiği konferansın açılış konuşmasını Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Sibel TOKATLIOĞLU yaptı. Konferansta, çoklu medya araçlarının birlikte var olduğu ve özgürlük ile kısıtlamanın, olumlu etki ile olumsuzun bir arada yer aldığı yeni medyada; sosyal iletişim ağları, sosyal paylaşım ağları, sanal oyun ağları gibi ortamlarda ortaya çıkan “çevrim içi disinhibisyon etkisi” ile bu etkinin cinsiyet eşitsizliğinin sanal dünyada yeniden üretilmesine yol açtığı durumlar konuşuldu. Konferans, katılımcı öğrenci ve öğretim elemanlarının sorularının yanıtlanması ardından sona erdi. Merkez Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT’a, Merkez Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Yeşim CAN, Dr. Öğr. Üyesi Burçin AYDOĞDU’ya teşekkür belgelerini takdim etti.

Kırklareli Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi KLU 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Yeni Medya ve Kadın