KAÇUAM
Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Faaliyet Takvimi

Kirklareli Mimar Sinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine “Kadina Yönelik Şiddeti Önleme Stratejisi: Kadinin Ekonomide Yeri” Konulu Seminer Düzenlendi

18/04/2022 04:21:40 - 29/04/2022 04:21:40 - 533 Okunma

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Öğr. Gör. Yeşim CAN, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine  “Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Stratejisi: Kadının Ekonomide Yeri” adlı semineri gerçekleştirdi.

Genel olarak erkek öğrencilerin eğitim gördüğü lisede yürütülen “Değerler Kulübü ve Diğer Branş Zümresi Öğretmenlerle Birlikte Şiddete El Kaldırıyoruz!” adlı farkındalık projesi kapsamında Müdür İsmail KIRBAK, Matematik Öğretmeni Yeliz BUZ ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emirhan DEMİRBOZAN’ın çalışmaları ve işbirliği daveti sayesinde gerçekleştirilen seminerde Öğr. Gör. Yeşim CAN, kadınlara yönelik şiddeti önlemede önemli bir konu olan ekonomik güç ve kadınların işgücü piyasasındaki durumu hakkında öğrencilere bilgi verdi. Ekonomik ve eğitim seviyesi arttıkça kadınlara yönelik şiddetin azaldığının, bu nedenle kadınların işgücüne katılım ve istihdam oranlarının artırılması gerektiğinin, işgücü piyasasında yatay ve dikey cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının etkilerinin aktarıldığı program; Müdür KIRBAK’ın günün anısına çiçek takdim etmesi, öğrencilerden gelen soruların cevaplanması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Kırklareli Üniversitesi KLU Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Facebook Twitter Google Plus
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.