KAÇUAM
Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Faaliyet Takvimi

"kırklareli'nin Girişimci Kadınları" Konulu Seminer Gerçekleştirildi.

30/05/2017 23:55:48 - 03/06/2017 23:55:48 - 45310 Okunma

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından “Kırklareli’nin Girişimci Kadınları” semineri düzenlendi. Yrd. Doç. Dr. Nergiz AYDOĞDU moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde Elif BOLU TÜRKER, Benan ÖZEL, Jülide BAŞKUR konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar, Kırklareli ilinde kadın ve girişimci olmak ile ilgili düşüncelerini, yaşadıklarını ve gençlere tavsiyelerini aktardılar.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Merkezimizin Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur KARAASLAN, Türkiye ve Kırklareli ili için girişimci kadınların öneminden bahsetti. Yrd. Doç. Dr. Sibel TOKATLIOĞLU’nun “Girişimci kadın kimdir?”, “Dünyada, Türkiye’de ve Trakya Bölgesi’nde girişimci kadın oranları nelerdir?” sorularının cevaplarını içeren kısa sunumunun ardından girişimci kadın konuşmacılar sırasıyla söz aldı.

Kırklareli ilinde “Baykuş Kitap&Kafe” sahibi Elif BOLU TÜRKER, herkesin kitap okurken kahvelerini yudumlayabileceği butik bir kafe mekânı açmanın aslında uzun zamandır hayali olduğunu ve hayalini gerçekleştirebildiği için mutlu olduğunu ifade etti. Girişimci olmak için KOSGEB eğitimini başarıyla tamamladığını ve KOSGEB desteğiyle mekânını 2014 yılında açtığını söyledi. Kırklareli ili Büyükmandıra beldesinde “Fatma Özel Cafe&Bistro” sahibi Benan ÖZEL, 25 yıl kamu ve özel sektör deneyimlerinden sonra Kırklareli’ne dönüp KOSGEB eğitimlerini başarıyla tamamlayıp girişimci olduğunu belirtti. Mekânlarına annelerinin ismini verdiklerini söyleyen Benan Hanım, kız kardeşi Fehiman Hanım ile birlikte faaliyetlerini yürüttüklerini ve kafelerinde özellikle açık mutfak konseptini benimsediklerini söyledi. Benan Hanım girişimci olmak isteyen gençlere; işyeri sahibi olmanın birçok zorluğu olsa da çok güzel taraflarının olduğunu, girişimci olmanın özgüven kazandırdığını, günlük yaşama dair hareket serbestliği sağladığını ifade etti. 20 yılı aşkın zamandır işletmeci olduğunu belirten “Gusto Celepoğlu Konağı” sahibi Jülide BAŞKUR, kadın girişimci olmanın geç saatlere kadar çalışmayı, aileye ve bireyin kendine daha az zaman ayırmayı gerektirdiğini ancak kendi gelirini kazanan ve kendi ayakları üzerinde duran kadın olmayı birlikte getirdiğini söyledi. Jülide Hanım, Kırklareli yemeklerinin unutulmaması ve daha çok tanınması için mekânlarında müşterilerine yaptıkları yemeklerin tariflerini kendi internet sitesinde de yayınladığını belirtti. Öğrencilere, yarı-zamanlı da olsa iş hayatına erkenden atılmaları ve deneyim sahibi olmalarını tavsiye eden Jülide Hanım, Kırklareli Üniversitesi’nde okuyan kızının da kendisine destek olduğunu ve birlikte çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca girişimci olmak isteyen öğrencilere, öncelikle işlerini dürüstlükle yapmaları gerektiğini belirterek, bilmedikleri işi değil bildikleri veya öğrenmeye istekli olacakları işi yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Dinleyicilerden gelen sorulara da yanıt veren girişimci kadınlar, işyerlerindeki çalışanlarının özellikle güler yüzlü olmalarına dikkat ettiklerini belirttiler. İş bulmak isteyen gençlerin deneyim sahibi olmasalar dahi işi öğrenmeye ve çalışmaya istekli olduklarını göstermeleri gerektiğini söyleyen konuşmacılar, işyerlerindeki açık pozisyonları genellikle kendi sosyal medya hesaplarından duyurduklarını veya yakın çevrelerine bilgi vererek çalışan ihtiyaçlarını giderdiklerini söylediler. Son olarak da, girişimci olmak için gençlerin cesaretli olmaları gerektiğini belirterek semineri sonlandırdılar.

Seminerin sonunda Merkezimiz adına Yrd. Doç. Dr. İlknur KARAASLAN, girişimci kadın konuşmacılarımıza katılımları için teşekkürlerini sundu ve konuşmacılarımıza plaketleri takdim edildi.

 

 

 

 

 

seminer Kırklareli'nin Girişimci Kadınları

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.