KAÇUAM
Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Faaliyet Takvimi

"üniversitede Kadın Yönetici Olmak" Konulu Panel Düzenlendi

11/03/2019 20:06:54 - 11/03/2019 20:06:54 - 41949 Okunma

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizin “08 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle düzenlemiş olduğu “Üniversitede Kadın Yönetici Olmak” konulu panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün eşi Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi ve Kırklareli Defterdarı Mehmet DURUSOY’un eşi Ayşe DURUSOY Hanımefendi başta olmak üzere Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencileri dinleyici olarak katıldı.   

Panelin moderatörlüğünü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. V. Türkan DOĞRUÖZ yaptı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Üniversitemiz Personel Daire Başkanı Hülya TUÇ ve Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN ise panele konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi İlknur KARAASLAN yaptı.  

Günün anlam ve önemine ithafen yapılan video gösteriminin akabinde Moderatör Doç. Dr. V. Türkan DOĞRUÖZ, “08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” ile ilgili açıklayıcı bilgiler vererek Kadınlar Günü’nün tarihçesini aktardı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU panelde yaptığı konuşmasında; bir akademisyenin idareci pozisyonunda karşılaştığı zorluklar hakkında katılımcılara bilgi verdi. “Her ne iş yaparsanız yapın insani değerleri her şeyin üzerinde tutun, karşınızdaki kişiye sevgiyle yaklaşın ve toplumun sorunlarına duyarlı olmayı ihmal etmeyin” diyen Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, çalışma hayatında iş ahlakının önemine vurgu yaparak katılımcılara tavsiyelerde bulundu. Sayın MUSAOĞLU konuşmasının sorunda, “Kadının şiddetle özdeşleştirilmediği; çiçekle, sevgiyle, barışla özdeşleştiği güzel bir dünya diliyorum” dedi.

Personel Daire Başkanı Hülya TUÇ da, Personel Daire Başkanının görevleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Üniversitemizde bulunan kadın akademik ve idari personel ile sürekli işçi kadrosunda çalışan kadın personelin sayısına ilişkin bilgiler paylaşan Sayın TUÇ, kadınların çalışma hayatındaki yerinin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Serpil AKÖZCAN ise, akademik kariyeri ile ilgili aşamalardan bahsederek, hem akademisyen hem de idareci olarak çalışma hayatında yer almaktan mutlu olduğunu söyledi.

Program, günün anısına panelistlere plaket takdim edilmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Programın ardından Ferah ŞENGÖRÜR Hanımefendi ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU başta olmak üzere kadın çalışanlar Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü makamında ziyaret etti.

Kırklareli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Facebook Twitter Google Plus
2019 Kadınlar Günü
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.