KAÇUAM
Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

Faaliyet Takvimi

"kırklareli'nin Bürokrat Kadınları" Etkinliği Düzenlendi

10/03/2018 20:42:30 - 10/03/2018 20:42:30 - 43251 Okunma

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz “08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle “Kırklareli’nin Bürokrat Kadınları” konulu etkinliğini Üniversitemiz Kayalı Yerleşkesi İİBF Konferans Salonunda gerçekleştirdi.

Etkinliğimizin moderatörlüğünü Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yeşim CAN yaptı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT, Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Serpil ÜNSAL ve Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay YENER YILMAZ ise konuşmacı olarak katıldılar.

Merkez Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi İlknur KARAASLAN'ın “08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nün anlam ve önemi ile ilgili açılış konuşmasından sonra Moderatör Öğr. Gör. Yeşim CAN, Ülkemizde kadının işgücü piyasasındaki yerinden bahsetti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ konuşmasında; akademik hayatta kadının yeri ile ilgili bilgiler paylaştı. Aynı zamanda üst düzey yönetici kadınların çalışan diğer kadınların önünü açması gerektiğine değindi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT de 81 il arasında İzmir ve Denizli’den sonra üçüncü kadın sağlık müdürünün Kırklareli’nde olduğunu dile getirdi. Dr. CERİT kendi kariyeri hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilere her zaman kitap okumaları ve çok çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Serpil ÜNSAL, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinde vatandaşlara sunulan hizmetler konusunda kısa bilgi verdikten sonra öğrencilerin çok çalışarak ve sonra sınavlara girerek kariyerlerine yön verebileceklerini dile getirdi.

Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay YENER YILMAZ ise Kırklareli ilindeki yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra diğer konuşmacılar gibi öğrencilere çok çalışmalarını ve vazgeçmemelerini söyledi.

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Mehmet KARAMAN, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Remziye ALGIN ve Kırklareli Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Cemile ÖZEKER’in kısa kapanış konuşmalarının ardından günün anısına plaket takdimi yapıldı. TEMA Vakfı’nın Kırklareli Üniversitesi öğrenci temsilcilerinin çiçek dağıtımı ve fotoğraf çekimleri ile etkinlik sona erdi.

 

Kadınlar Günü Kırklareli Kadın Bürokratlar

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.